Pages

Sunday, July 26, 2009

Ei-ihan-hellemekko etc.

Heinäkuu on edennyt mökkeillessä niin kaverin mökillä kuin vanhempienkin mökillä. Ei se kesä tosin ole lainkaan hullumpi kaupungissakaan. Loistavaa kesäajanvietettä ovat esimerkiksi alennusmyynnit. Jokin aika sitten ostin Hobboksista yhden suosikkini, Veronik Averyn, Knitting Classic Stylen puoleen hintaan. Viime viikolla hain Lankamaailma Nordiasta ale-Jannea yhtä kirjan ohjetta varten, joka parhaillaan on puikoilla. Kuvassa myös Lankataivaasta tipahtaneesta synttäripaketista paljastunut, ihana kangaskassi.

Toisella mökkireissulla valmistui villamekko kummitytölleni viime joulun Kotilieden ohjeella. Erittäin ajankohtainen vaatekappale siis.. Mekko on mielestäni kauhean pieni, mutta kai se on sopiva. Koko on nimittäin vielä vuotta vastaanottajaa vanhemmalle. On vaan kamalan vaikea arvioida vaatteen sopivuutta ilman sovitusta.

Ohje: Männynkäpy -kaarrokemekko, Kotiliesi nro 21/2008
Puikot: 3.25 mm
Lanka: Schoeller & Stahl Limbo, punaruskeaa 200 g, vaaleanpunaista 50 g.


Lazearista jäi Ribboon jämiä vielä muutamaan tiskirättiin. Koekappaleen tein äidilleni Punokset Puikoille -kirjan Hallan mallineuleella. Vähän hävettää käyttää noin kaunista ohjetta hyväkseen tiskirättiä varten, mutta puolustukseksi sanon että olin nettipimennossa ja ainoa käsillä oleva neulekirja oli PP. Tuosta luomuksesta en (ehkä onneksi) ehtinyt ottaa kuvaa todisteeksi. Äiti totesi rätin toimivaksi (joskin vähän turhan pieneksi), joten tein toisenkin rätin. Tämä syntyi omasta päästä summamutikassa valitulla silmukkamäärällä. ja on vielä vailla omistajaa.

Tein 2 lisää vaaleasta Ribboosta. Toisen lähetin kanssaneulojalle (jolta sain oman keltaisen, söpön ja tehokkaan tiskirättini) ja toisen annoin ystävälleni, jolla on varmaan rätille käyttöä lähitulevaisuudessa uudessa kodissaan. Jännittävä seikka, josta olen jokaiselle rätinsaajalle maininnut, on tuo Ribboon pesusuositus 30 asteessa. Olen kehottanut reilusti heittämään sen ainakin neljäänkymppiin, meni syteen tai saveen. Ne on vaan rätei.

No comments: