Pages

Sunday, November 22, 2009

Kirjoneulekausi

Jäiköhän uusimmasta Ullasta joku kirjoneulevaihde päälle? Jokatapauksessa, uusimman VK:n/DK:n ostettuani oli selvää, että Heart Yoke Cardigan oli pakko aloittaa ja pikimmiten. Fashion Housen ysmyistä hamstraamani Maijat sopivat tarkoitukseen mielestäni mainiosti. Ystävämyynnit ja sydäntakki - osuva kombinaatio. Napit ovat Sypressistä.
Tein taas ohjeistusta pidemmät hihat, ja pidemmän vartalo-osan. Omituista ohjeessa oli mielestäni lyhennetyt kerrokset kaarrokkeessa, jotka muodostivat kolmiulotteisen, ruman kulman hihojen yläreunaan. Höyryraudalla siitäkin pääsi aika hyvin eroon, ja jos se putkahtaa uudestaan esiin niin ehkä yritän vain olla välittämättä asiasta. Täydellinenhän takki ei ole muutenkaan: pingotuksen jäljiltä nappilistoissa näkyy vielä nuppineulojen kohdat ja kaulus hieman lörpähti löysäksi. Mutta mitäs pienistä, kokonaisuutena takki on kuitenkin mielestäni oikein kiva.
Rasittavinta oli noiden kirjoneuleosion langanpäiden päättely! Koska tietenkään eri värit eivät loppuneet ja alkaneet uudestaan samassa reunassa, vaan värien sommittelu oli aika epäloogista. Ohjeesta poikkesin siinä, että yhden kirjoneulevärin korvasin pohjavärillä eli violetilla, ja sen pinkin yksittäisen sydämen jätin pois.
Ohje: Heart Yoke Cardigan (Vogue Knitting a.k.a. Designer Knitting holiday 09)
Lanka: Gjestal Maija (violetti, keltainen, harmaa ja luonnonvalkoinen)
Puikot: 2.75 mm
Muuta: 11 nappia

Viikko sitten lauantaina teimme Ulla-iskun zeskan, Marjutin ja Niinan kanssa Tampereen messuille. Lankaostokseni tein Titityyn kojulla, ja hyviä ostoksia teinkin:

Tummansinistä Arwettaa (jee, nyt mullakin on 120 prosenttista lankaa) sekä tummansinistä ja kauniin kellertävää shetlanninvillaa. Shetlanninvilloilla ajattelin jatkaa kirjoneulekautta, mutta ehkä vasta kun hommat joulupukin leivissä hellittävät.

4 comments:

helena said...

Kaunis kirjoneule! Minun pinnani ei taitaisi riittää kirjoneuleen neulomiseen...kerran olen kokeillut ja kesken jäi!

Kaisa said...

Upea neule! Nuo värit on etenkin aivan ihanat.

ellie said...

Upea villatakki! :D

hanna_h said...

Kiitoksia kommenteistanne :)

helena: kun löytää tarpeeksi koukuttavan mallin kirjoneuleelle, niin siitä saattaa hyvinkin innostua. Tässä takissa ei loppupeleissä ollut kovin paljoa tuota kirjoneuleosuutta, ja sekin vähä oli aika yksinkertaista :)