Pages

Sunday, March 04, 2012

Blogi herää talvihorroksesta

Aurinko paistaa, pikkulinnut laulavat, lokit kirkuvat ja eilen illalla sorsa yritti lentää ikkunani läpi. Viimeisestä Hitchcock-hetkestä huolimatta ainakin pari ensimmäistä ovat varmoja kevään merkkejä ja siksi on bloginkin korkea aika kömpiä esiin talviuniltaan. 2 kk:n tauko ei ollut suunniteltu, ja pahoittelenkin muka-ehtimättömyyttäni blogata säännöllisemmin. Parannan tapani.

Pimeän alkuvuoden aikana valmistui lähinnä lämpimiä asusteita. Tätä kaulahuivia aloitin jouluna ja päätin neuloa siitä niin pitkän, kuin lankaa riitti. Lopulta oli pakko muuttaa suunnitelmaa, sillä lankaa vain riitti ja riitti. Vaikka rakastan ylisuuria huiveja, niin joku raja sentään.
Neulottuani joululahjasukkia muille, päätin lahjoa myös itseäni sellaisilla. (Lanka Viking Vilmaa, menekki vajaa 1 kerä, puikot 2.25 mm, malli stetsonista.)
Uuden vuoden ensimmäinen Ullakin on taas täällä. Omat näppini ovat taas olleet pelissä niin suunnittelun, artikkeleiden, kuvien, pään lainaamisen kuin editoinninkin suhteen.
Kiira-säärystimet neuloin jälleen kerran tarpeeseen. Olen todennut hameen ja säärystimien (villaisten sukkahousujen kanssa toki) olevan toimivampi yhdistelmä talvikeleillä, kuin lumiset housujen lahkeet. Paksusta Topp't Tå:sta säärystimet valmistuivat nopeasti. Tein itselleni toiset samanmoiset tummanharmaana ja kummatkin ovat olleet ahkerassa käytössä.

Kiiran lisäksi testasin lankaa ja haastattelin taitavaa neulojaa Tampereelta.
Muusta aineistosta itseäni puhuttelee eniten Antti, värillisiä palmikoita ja joustinneuletta hillitysti yhdistävä miesten pusero, sekä nukitetut tossut, joille olisi menneen talven pakkasilla ollut monesti käyttöä. Voi myös olla, että Iceyn vuoksi joudun helmiostoksille.

Loppuun vielä iso kiitos Lotalle The Versatile Blogger -tunnustuksesta.
Olen jälleen kykenemätön valitsemaan yksittäisiä suosikkiblogeja, joten jätän valitsemisen ja faktojen kertomisen tällä kertaa väliin.

4 comments:

Anonymous said...

Kauniita neuleita! Nuo säärystimet on suosikkini.

Neulisti said...

Ihanat säärystimet. Jotenkin rock. :)

Eicca said...

Tosi ihania neuleita kaikki kolme! Nätit värit.

Tanja said...

Vau mikä huivi! Yksinkertainen mutta kaikessa suuruudessaan tosi hieno. Ja tuo väri...