Pages

Monday, July 02, 2012

Astetta kesäisempää

Jotta tästä ei muodostuisi mikään villasukkablogi, on aika esitellä jotain ihan muuta. Kyseessä on ensimmänen käyttökelpoinen vaate, jonka olen ommellut alusta loppuun itse. Kaavat tähän 12 kaistaleesta muodostuvaan hameeseen löytyi vanhasta Modasta. Kaistaleet eivät juurikaan erotu näin kirjavassa kankaassa.
Kaavoja leikellessä manailin taas, miksi en aikoinaan kysynyt mummoltani niistä kaikista mystisistä kaavamerkinnöistä. Näinkin simppelin työn parissa heräsi monia tyhmiä kysymyksiä, joihin onneksi sain apua Langankuluttajalta.

Kangas on jo useampi vuosi sitten ostettua Finlaysonin puuvillakangasta Olga-kuosissa. Olen nukkunut lakanoissa ja loikoillut tyynyillä, joissa on tämä sama kuosi. Siitä huolimatta kuvio sopii mielestäni hyvin myös hameeseen. Kenties minulla on jokin fiksaatio kyseiseen kuosiin, sillä sitä löytyy kangasvarastostani vielä toisenkin hameellisen verran musta-harmaana..

Ompelupainotteisen blogauksen lopuksi muistutan vielä uudesta Ullasta, joka ilmestyi viime kuun puolella. Jos kärsit kesälukemisen puutteesta, vilkaise vaikkapa juttuani Iidasta tai tsekkaa mitä kesälankoja Ullalaiset ovat testanneet. Jos olet kuten minä, ja suosit villan ja villasekotteiden neulomista myös kesällä, voit neuloa Oton - numeron ehdottoman suosikkini.

2 comments:

Tanja said...

Tuo kankaan kuosi on kyllä kaunis, hame myöskin. :) Minäki ihastuin olgaan muutama vuosi sitten kun sitä sai marketeista pyyhkeiden, pöytäliinojen ja lakanoiden ym. muodossa.

ArualMaria said...

Onpa pirtsakka hame!