Pages

Wednesday, August 01, 2012

Huivituttaa


Sukkaputki on aika katkaista parilla huivilla, jotka ovat valmistuneet kesän mittaan. Heinäkuu ei ollut järin helteinen. Siitä huolimatta pitsihuivi Aeolian tuntui sopivalta kesäneulottavalta. Mutta miksi valitsin langaksi Titan Woolin Merinos Extran, jonka juoksevuus on 100 g / 1400 m, vihreän värin joka ei ole mikään suosikkini ja 2,5 mm puikot? En tiedä. Helmiä en sentään tähän versioon laittanut. Joku raja masokismillakin. Koko on ohjeen kahdesta vaihtoehdosta se suurempi.
Kuvauspäivä mökillä oli tuulinen. Tästä syystä esim. huivin reunan muoto ei erotu edukseen. Harmi sinänsä, koska siinä on mielestäni koko huivin hienoin juju.
Aijai, kuvausassistentilta jäi huomaamatta että niskassani näkyy puseron lappu.

Seitinohuesta langasta neulottu huivi ei juuri lämmitä, vaikka onkin merinovillaa. Enemmän lämpöarvoa on tällä simppelillä raitakolmiohuivilla, jonka neuloin kesäkuussa luennoilla.

Huivissa on Schoeller + Stahlin Fortissima Sockaa harmaana sekä Schoppel Wollen Zauberballia punaviolettina. Niskasta aloitetussa huivissa vuorottelevat 2 kerroksen korkuiset raidat. Huivi on muutoin sileää neuletta, mutta ulkoreunassa on pari senttiä aina oikein -neuletta rullautumisen ehkäisemistä varten.
Sopii etenkin urpoon mökkilookiin eriparisten aamutohveleiden kera.

Osallistun parhaillaan myös neuleolymp-.. siis Ravellenic Gameseihin, jotka käydään samaan aikaan olympialaisten kanssa. (Jos olet missannut kisojen nimeen liittyvän kalapaliikin, voit lukea siitä vaikkapa täällä.) Tällä hetkellä näyttää siltä, että minulla on vain yksi kisaprojekti, Heere Be Dragone Shawl. Pääsin aloittamaan sitä vasta eilen. Väsyneenä neuloin toki pari kaavion symbolia väärin ja sain aloittaa koko homman uudestaan tänään. Kyseessä on siis todellinen haaste, onhan käynnissä jo 5. kisapäivä. Jos huivi valmistuu kisojen aikana, olen totta tosiaan ylittänyt itseni.

6 comments:

Maikki said...

Onko huivi Aeolian?

Melkoisen masokistinen suoritus, jos kerta langan väri, ohuus sekä puikkokoko tökkii ;D. Mutta upea suoritus!

hanna_h said...

Hups, kiitos hyvästä huomiosta Maikki. Huivi on tosiaan Aeolian, jäi täysin huomaamatta että nimi jäi mainitsematta :D Asia korjattu.

Alku huivista oli kyllä aika haasteellinen, mutta olen tyytyväinen että neuloin sen sisulla loppuun. Kun tottui ohueen lankaan ja puikkoihin, neulominen helpottui. Ja välillä on ihan hauskaa neuloa myös sellaisia värejä, joita ei itse tavallisesti käytä :)

berenike said...

Upeita huiveja! Yllättävän paljon tommoset seitinohuet huivitkin lämmittää, muutaman kerran on tullut läkähdytettyä itteni semmosen kanssa.

Neulisti said...

Voi ei, kun tuo Aeolian on liian ihana! :) Justiinsa sain itsekin seitinohuen suuren huivin valmiiksi, ei raaskisi heti toista ottaa puikoille. Ihana!

Neulisti said...

Sinulle on tunnustus blogissamme. :)

hanna_h said...

Kiitos Neulisti! Mikä onkaan mukavampaa, kuin kuulla että oma blogi miellyttää muitakin :) Olen tosi huono jakamaan näitä tunnustuksia eteenpäin, koska mainioita blogeja on niin lukuisia enkä haluaisi jättää yhtäkään suosikeistani mainitsematta. Jätän siis tunnustusten pähkäilemisen muiden harteille tällä erää. :)