Pages

Monday, January 19, 2009

Vanhaa ja uutta

Veljelläni on syntymäpäivä (Onnea!), ja jälleen turvauduin lahjomisessa lankaan ja puikkoihin. Ravelry osoittautui jälleen kerran ylivoimaiseksi ohjelähteeksi. Tuskin muuten olisin koskaan törmännyt tähän malliin, jonka päätin neuloa. Langan keksiminen olikin vaikeampaa. Kävin jopa lankakaupassa etsimässä jotakin sopivaa, mutta en kelpuuttanut valikoimasta mitään. (Mainittakoon että ei ollut suuri puoti ;)
Ohjeen paksuisia lankoja ei varastostani löydy paljoa, eikä etenkään lahjan saajan värimaailmaan sopivia. Niinpä taivuin neulomaan kaksinkertaisella langalla.

Lanka: Novita Nalle (ruskea) & Novita Wool (musta)
Puikot: 3,5 mm bambusukkapuikot
Ohje: Barbed Wire by Corinne Swartz

Eihän ne solmut kaksivärisessä pinnassa kovin hyvin näy. Nooh.. pikkuvikoja.

Forestry on ollut jo jonkin aikaa valmiina. Tosin loppuvaiheessa meinasi iskeä uskonpuute: ensimmäisen version nappilista osoittautui liian lyhyeksi ja kauluskin näytti naurettavan pieneltä. Siitä vaan sitten purkamaan neulalla pääteltyä reunaa ja listaa.. Mutta onneksi lopputulokseen olen kuitenkin aika tyytyväinen. Vaikka nää teennäiset kuvat aina ärsyttääkin.


Mutta ei nää vahingossa otetut kuvatkaan pahemmin vakuuta..

Lanka: Wendy Emu Superwash (värinro 1523)
Puikot: 2.5 mm
Ohje: Forestry by Veronik Avery (Vogue Knitting, Fall 08)
Muuta tarvittavaa: kuus snapsia (on tarpeen silloinkin jos mokailee kuin minä, mutta tässä yhteydessä tarkoitan niitä metallisia painonappeja, joiden wirallista suomenkielistä vastinetta "snaps"eille en tiedä)


Sitten vielä haasteeseen, jonka sain Annalta. Ja se kuuluu näin:
Säännöt:

1. Link to the person who tagged you.
2. Post the rules on your blog.
3. Write six random things about yourself.
4. Tag six people at the end of you post and link to them.
5. Let each person know they´ve been tagged and leave a comment on their blog.
6. Let the tagger know when your entry is up.

Hmm.. sitten keksitään jotain randomilla.

1. En muista koska olisin ollut viimeksi kipeä, ennen parinviikon takaista vatsatautia. Sen jälkeen sain flunssan ja eilen vielä kuumeen, joka onneksi nyt on (ainakin toistaiseksi) laskenut. Kuumeessa onneksi jaksoi vähän neuloakin.
2. Luennoilla neulon Aina, ellei ole kysymys pienemmästä opetusryhmästä. Tuskin jaksaisin muuten siellä istuakaan. Miten ne kaikki muut jaksaa? Tai oppii? Puikkoihin selvästikin voi kasvaa kiinni.
3. Käsitykseni itseraidottuvasta, puoliksi tekokuituisesta langasta on muuttunut nyt tekeillä olevan projektin myötä paljon myönteisemmäksi.
4. Kun herään viideltä aamulla roska-auton mekastukseen, toivon yhä asuvani maalla.
5. Inhoan autolla ajamista, minkä vuoksi rakastan kaupungissa asumista. Tai ei siinä ajamisessa mitään, mutta siinä että liikenteessä on niin paljon niitä Ylivertaisia ja Kaikentietäviä tai arvaamattomia kuskeja. Sitäpaitsi julkisisssa voi hyödyntää ajan lukemalla tai neulomalla. Oma normipäivämatkani on onnekseni vieläpä niin lyhyt, että ei siinä ehtisi montaa silmukkaa neuloakaan.
6. Pidän Pasilasta. Se seikka saakoon kunnian päättää kuuden satunnaisen asian listani, sillä 2. tuotantokausi alkaa tänään.

Ja säännöistä poikkean siinä, että en nimeä ketään uusia haastettavia. Sovitaan vaikka niin, että jos halukkaita ylipäätään löytyy, niin ne 6 ensimmäistä halukasta voi ilmoittautua kommentteihin.

5 comments:

Pami said...

Heh, täällä maalla herätään viimeistään kello puoli kuusi traktoreiden meluun... :-)

Tai olen jopa kuullut, että naapureiden lypsykoneet häiritsee...

Itseäni häiritsee kesäisin lintujen rääkyminen, joka alkaa heti auringonnousun jälkeen. :-)

Nimim. maalla ikänsä asunut

hanna_h said...

Pami: Omassa lapsuudenkodissa ne traktorit ei ihan niin läheltä ajaneet, että siihen olisi herännyt, mutta tuo kesäinen lintujen laulu oli kyllä tosiaan jopa unta häiritsevää ;)

Kirsi said...

Kiva neuletakki. Tuollaisen voisin tehdä itselleni.

Anonymous said...

Tykkään kanssa kaupungista sikäli, että kaikki on lähellä. Mulkoilen vihaisesti naapureitani, jotka ajavat autolla lähikauppaan (itse kävelen sinne kaikki 10 minuuttia).

Voisin napata tämän meemin mukaani :)

hanna_h said...

Kirsi: Kiitoksia!

Rieppa: Nappaa pois vaan.