Pages

Sunday, April 12, 2009

"With the little help from my friends.."

Siirryin Vogue-palmikoista Rogue-palmikoihin. Oli rentouttavaa neuloa ohjeesta, joka on niin yksityiskohtainen ja selkeä, joskin pituutta piti sekä hihoihin, että vartalo-osaan neuloa reippaasti lisää. Mutta en siltikään ihmettele, miksi näitäkin puseroita löytyy mm. Ravelrystä valmiina jo yli 600.

Otsikon biisi tuli mieleeni, kun ajattelin tämän projektin taustaa: langat diilasi yksi neulojaystävä, ohjeen sain muutamalta muulta "tuparilahjana". Eli eipä yksinään nurkassa puikotellen olisi tällaistakaan syntynyt.

Ohje: Rogue by Jenna Wilson (ravel it) Puikot: 3.25mm, 80cm Knitpicks Harmonyt & 3.0mm 100cm bambu-Addit Lanka: Queensland Collection Kathmandu DK (85% merino, 10% silkki, 5% kashmir) keltainen (423), 50 g = 135 m Menekki: vajaa 8 kerää.

Ihan tajuttoman riittoisaa lankaa. Pelkäsin riittävyyden puolesta, koska huppu ja palmikot aina vievät aika paljon, mutta tätä jäi vielä runsaasti yli. Tweedmäinen, tönköhkö koostumus ei ollut mitään kovin ihastuttavaa neulottavaa, mutta lopputulos onneksi mielestäni on.

Kevätkin on jo täällä. Eilen neuloin jo ensimmäiset kerrokset ulkona kahvikupin kanssa (roguen hihaa).
Se on yhtä varma merkki keväästä, kuin tämä pikku kaveri tässä.

4 comments:

Markka said...

Oh, mieletön rogue!
Mulla olis tota samaa lankaa säälittävät kolme kerää. Pakko ehkä neuloa äkkiä ne, näyttää tosi hyvältä.

Inkeri said...

Upean Roguen olet neulonut. Tuo malli on kerrassaan hieno. Oli aikoinaan muuten minun ensimmäinen netin kautta hankkimani ohje ja muutenkin ensimmäisiä vieraskielisiä ohjeita.

hanna_h said...

Markka, kiitoksia. Itekin tykkään :) Nyt pitäis vielä keksiä niille jämille jotain käyttöä.

Inkeri, kiitos. Voin kuvitella neulovani tämän hyvinkin uudelleen jostain toisesta langasta, sen verran kiva ohje on.

SatuK said...

Ihana takki! Kävin heti laittamassa ohjeen muistiin.