Pages

Tuesday, September 01, 2009

Minulle on postia - taas.

Tänään luukusta kolahti ihan yllättäen uusi Moda. Edellisestäkään ei tunnu kuluneen vielä kauaa, joten en osannut odottaa uutta numeroa. Yllätys oli kuitenkin positiivinen ja lehdessä oli tällä kertaa ilahduttavan monta hyvännäköistä neuletta. Eniten pidin nimenomaan niistä kotimaista käsialaa olevista ohjeista, enkä tarkoita pelkästään Villapeikon Vohvelia, joka sekin oli toki positiivinen yllätys lehdessä. Kuten Villapeikko itsekin totesi, neuleen olisi voinut kuvata kyllä jotenkin toisin.. Huomio kiinnittyy kuvassa minusta enemmän malliin kuin neuleeseen (ja öh, malli on muulta vaatetukseltaan kuin suoraan Peter Panista). Muttamutta, mainiota kuitenkin nähdä nettimaailmasta tuttuja taitajia kotimaisessakin käsityölehdessä - kuvasta huolimatta!
Modan tilaajana sain valita muutaman numeron jotakin lehteä ns. lahjaksi, ja tietysti valitsin sen jossa tiesin silloin tällöin olevan neuleohjeita: Kotilieden. Viime numero ilahdutti jälleen kauniilla neulekuvillaan, joihin todella näytetään panostavan. Kivoja ohjeitakin siinä oli. Joku saattoi niiden johdosta sortua hakemaan Tempoa keltaisena, mutta se oli halpaa pussilankaa larusta!

Ellei olisi niin paljon muita ohjeita odottamassa neulomista, näissä kahdessa lehdessä riittäisi neulottavaa pitkäksi aikaa.
Eilisellä luennolla väkisin tikutin loppuun tämän rätin. Äiti "ehdottomasti halusi" lilan tiskirätin alelaarin bambusta. Sanoi vielä voivansa neuloa sen itsekin, mutta kun sain baktukseni valmiiksi ja olin ilman neuletta, tartuin vaivihkaa itse puikkoihin.

Ohje on simppeli: 46 silmukkaa, 3 silmukalla reunoissa ainaoikeaa, muilla 4 o, 4 n, ja kuuden kerroksen päästä päinvastoin nurjilla ja oikeilla silmukoilla. Alussa ja lopussa on pari kerrosta ainaoikeaa. Ei mikään hurmaava ilmestys, mutta se onkin tiskirätti.

Vinkkinä niille neulojille, jotka säilyttävät lankojaan tiiviisti muoveissa: Ikean ihmemaasta saa nykyään myös wannabe-minigrippejä. Niissä on vieläpä "tuplalukitus".

Nallekerillä on vähän ahdasta siellä kyllä.
ja nallet piti pelastaa kun ne vielä olivat 150 g kokoisissa kerissä ja alennuksessa

No comments: