Pages

Saturday, September 19, 2009

Rauhaa rakastava militaristi

Military Cardigan valmistui neulomisen osalta aikaa sitten, mutta nappien ompelu viivästyi ja viivästyi.
a) ensin piti etsiä juuri oikeat napit, mutta eihän ne saanut maltaita maksaa. Kävin isoroban nappitalossa katsastamassa huimat valikoimat, mutta ne olivat ehkä liiankin huimat minulle: en osannut päättää ja poistuin tyhjin käsin. Sain vinkin asematunnelin ompeluliikkeestä, jossa kuulemma oli myös melko runsas nappivalikoima. Heti sisään kävellessäni bongasinkin -50% korin nappeja, josta löytyi söpöt ja juuri sopivan kokoiset napit sekä kiinnitykseen että hihoihin.
b) piti ostaa myös nepparit, koska mielestäni napinlävet tuli tyhmään kohtaan ja ajattelin tehdä pelkät feikkinapit ja kiinnittää takin neppareilla
c) ommeltuani nappeja ja neppareita, totesin että lopputuloksesta tulisi sittenkin epäkätevä ja hölmö. Tyydyin normaaliin nappikiinnitykseen ja niihin tyhmiin napinläpikohtiin. Ehkä ne menettelee. Vahvistin napinlävet niillä joillain pistoilla, ettei ne heti ainakaan hiertyisi rikki.
Militaristi on sohvaperuna.

Ohje: Military Cardigan by Veronik Avery kirjasta Knitting Classic Style
Lanka: Gjestal Janne, värinro 406
Puikot: 3.25 mm (ellen väärin muista)
Menekki: kilon säkistä tais jäädä 6 kokonaista ja joku vajaa kerä. Palmikot syö lankaa!
Epätoivoinen värinsäätöyritys

Olen parannellut rannetta rauhallisesti, ja se ei kestä kovin pienillä puikoilla väkertämistä. Niinpä päätin kokeilla niinkin suuria puikkoja kuin 3 ja 3.5 mm, ja neuloa myssyn. En tiedä tuleeko tällaiselle käyttöä, mutta tulipa tehtyä. Haluaisin ennemmin neulotun lippislätsän, mutta se lippa tuntuu kynnyskysymykseltä ja vaikealta toteuttaa.
Ohje: Grace Lace Beret by Elizabeth Eisenstein
Lanka: Gjestal Janne, värinro 416
Puikot: 3 mm 60cm, 3.5 mm 60cm ja 3.5 mm sukkapuikot
Menekki: noin 1,5 kerää

Nyt pitäisi ehkä neuloa uudet kämmekkäät, sillä hukkasin lilat spirogyrani viime viikolla luentosaliin. Ne olikin jo aika kulahtaneet..

6 comments:

Muriska said...

ooooo! miten hieno pusero!! :)) ihana! Hyvä Hanna Jee!

Hansu said...

Tosi nätti militaristi! Kyllä oot melkoset halot ottanut käyttöön, jopa 3mm ;D

ellie said...

Ihana villatakki ja baskeri. :)

krókusz said...

I like this cardigan. Unfortunately, I do not understand Finnish... (anyhow, I am a faithful watcher of your blog.)

Nuttu said...

Vinkkinä mainittakoon, että mukavasti nappeja (ja yhtä ja toista muuta houkuttelevaa) on myös Manskulla Idées-nimisessä liikkeessä, Töölössä suunnilleen ABC:tä vastapäätä. Jos siellä päin tulee äkillinen nappitarve ;)

hanna_h said...

Muriska, Hansu & ellie: kiitoksia!

Krókusz: thank you! It's so nice to notice that also others than Finns visit my blog. I'm sorry I only write in finnish, maybe I should try writing something in english, too..?

Nuttu: kiitos vinkistä! Kyseinen liike onkin ihan uusi tuttavuus minulle.