Pages

Friday, January 01, 2010

Viime vuoden viimeisiä

Loppuvuoden lahjaneulomusten parissa ehti neuloa itsellekin juttuja. Ullan pikkujouluissa sain paketin, josta paljastui kerä Steppiä ja Puputsin puodin hauskoja sammakkosilmukkamerkkejä (huom. langan ja merkkien yhteensopiva väri)
Koska lanka on itseraidottuvaa, en jaksanut alkaa miettiä sille sopivaa ohjetta, vaan päätin neuloa aivottomat sileät sukat. Kuten tavallista salakavalassa sukkalankamaailmassa, lanka oli kauniimpaa kerällä..
Lanka: Austermann Step (värinro. 21)
Puikot: 2.5 mm
Ohje: toe-up-improvisaatio

Noh, ovat kuitenkin mukavat jalassa, ja sehän arkisukissa on tärkeintä.

Neuloin itselleni myös Selbu Modernin - kahdesti. Ensimmäisestä tuli auttamatta liian iso, joten se päätyi lopulta takaisin kerälle. Toisesta versiosta vähensin yhden mallikerran.
Lanka: Rowan Felted Tweed (rage & treacle, kumpaakin vajaa kerä)
Puikot: 2.25 mm (muistaakseni)
Ohje: Selbu Modern

Ihan kiva lopputulos, mutta en silti tunne sitä ihan omakseni. Lämmin se kyllä on, ja sikäli näillä keleillä kelpo päähine.

Hatulle kaveriksi halusin lapaset. Etsin sopivaa mallia, mutta päädyin lopulta colette-kuvioon.
Enkä itseasiassa kauheesti tykkää näistäkään. Kummassakaan työssä en tee Felted Tweedille mielestäni oikeutta. Sitä on jäljellä vielä reilut kerät kumpaakin väriä, mutta en ihan pian uskalla kokeilla mitään ilman hyvää ideaa.
Laskeskelin Ravelryn listauksen ja epäluotettavan muistini perusteella neuloneeni viime vuonna noin 55 työtä. Siinä ei välttämättä ole kaikki, siinä on vain kaikki mitä muistan. Luku koostuu neuleista, joita ei ole purettu (lahjoiksi menneistä en mene tämän suhteen takuuseen). Ravelrystä näitä kaikkia ei tosiaan löydy. Osa listaamattomista on pyynnöstä neulottuja, osa pyytämättä lahjoitettuja.
Tämän vuoden aloitan odottavaisin mielin ja mielenkiinnolla. Tiedän sen sisältävän paljon uusia asioita myös neuleiden saralla.

- aion opetella neulomaan helmiä
- haluan neuloa itselleni suoria kaulahuiveja monissa eri väreissä (kuten ihana claponi, ja kääriä ne isoksi sykeröksi kaupungin viimaa vastaan)
- yritän ehkäistä viime vuonna vaivanneita käsikipuja pitämällä tarpeeksi taukoja, treenillä ja venyttelyllä.

Vuoden ensimmäisen neuleen onnistuminen on yhä kysymysmerkki. Olen silti senkin suhteen luottavainen (tai sinisilmäinen). Anyway, langan voi aina purkaa - kunhan se ei ole mohairia.

Pupun merkit in action.

Edit:
Ainiin, melkein unohtui: Hyvää alkanutta vuotta kaikille :)

4 comments:

Muriska said...

ihanat labaset! ja noi sukatkin on ihan hyvät sukat!

hanna_h said...

Aww, kiitos :)

Heli said...

Ihana blogi! Olet ihan supernopea! *kateelisen vihreänä*

Omat neulomukset ( nytkin kesken kolme yhtäaikaa) valmistuvaat hitaahkossti...

Puputsi said...

Iih, ihan mahtavaa nähdä noi merkit käytössä! :)