Pages

Friday, June 18, 2010

Kesätakit

Neuloin, neuloin, neuloin. Pingotin, pingotin, pingotin. Aloitin uutta työtä, neuloin, neuloin, ompelin napit. Ompelin ensimmäisen saumat, huokasin, ompelin lisää. Ompelin siihenkin napit.
Tyrkkäsin kameran assistentille, ja toinen karvaisempi assistentti päätti taas kerran pyöriä taustalla. Ensin se pingotusta ja tuskallisen hidasta ompelua vaatinut takki.

Ohje: 66 Tummansininen jakku (Moda 1/2007)
Lanka: Drops Alpaca, vajaa 6 kerää värissä 3696
Puikot: 3.0 mm

Modan ja muiden suomalaisten käsityölehtien ohjeiden nimet on aina niin mielikuvituksellisia ;) Ohjeen takki oli tosiaan tummansininen ja toteutettu Novitan Marine -langasta. Jaksoin väsätä pienen mallitilkunkin, joka kertoi että kolmosen puikoilla voisin päästä jotakuinkin ohjetiheyteen.

Toista takkia varten en jaksanut edes mallitilkkuilla. Otin summamutikassa Marjutin joskus vuonna miekka ja kivi diilaamaa Novitan Bambua pussilankana. II-laatulanka on kaupassa myytävää paljon ohuempaa, joten neuloin takin kaksinkertaisella langalla. Riskeistä huolimatta tästäkin tuli yllättävän kiva. Hihoista tein ohjeistusta pidemmät, mutta voi olla että ne vielä lyhenee siihen 3/4-osaan, mikä ohjeessakin. En ole niistä ihan varma. Napitin takin myös ylhäältä alas saakka. Iso alle jäävä vyö ei ole paras vaihtoehto tän kanssa..


Ohje: February Lady Sweater by Pamela Wynne
Lanka: Novita Bambu (II-laatu, 2 -kertaisena)
Puikot: 3.25 mm

Kummallekin löytyy varmaan käyttöä Suomen kesässä.

6 comments:

Epa said...

kumpikin takki näyttää upealta!

Muriska said...

Hirmu hienoja, hyvä Hanna jee :)

Maila said...

Aivan ihanat takit. Nuorekkaat ja muodikkaat, oikein tätä päivää. Ja tuo keltainen väri on kaunis. Sulla on vaikka mitä kivaa täällä, just 20v tyttäreni Elinan kanssa kateltiin ja hän ihastui noihin takkeihin kerralla.

ellie said...

Oih! Molemmat ovat mielettömän ihania! :)

Emma said...

Kauniita takkeja, jälkimmäinen varsinkin on piristävä :D

Marjukka said...

Tulipa nätit molemmista! Tuo violetti on todella kivanmallinen ja lankavalintakin vaikuttaa oikein mainiolta. Ja February Ladyyn sopii kyllä hyvin nuo napit alas asti. :)