Pages

Tuesday, June 29, 2010

Rätei

Isompien töiden välillä minuun on iskenyt armoton rättikuume. Kun tulee äkkinäinen lähtö jonnekin, eikä mitään sopivaa työtä ole mukana, monet neulojat turvautuvat sukankutimeen. Minä huomaan kerta toisensa jälkeen tarttuvani yhä stashistä löytyviin tiskirättilankoihin. Ja kun aloin kyllästyä erilaisten rättien neulomiseen, tartuin vastoin tapojani virkkuukoukkuunkin.

Ohje on lempparini kirjasta 200 Crochet Blocks (by Jan Eaton), nro. 25 eli Tricolour Square. Näissä räteissä on tosin vain 2 väriä, ja enemmän ympäröiviä pylväitä ja kiinteitä silmukoita. Lanka on wanhaa tuttua Novitan Bambua, joka on räteissä toimivaksi havaittu. Virkattuja rättejä sen sijaan en ole vielä kokeillut.

Tämä retrovärirätti jää ainakin ehdottomasti omaan käyttöön. A) koska pidän siitä B) muita kyseinen väriyhdistelmä ei kenties puhuttele ihan yhtä paljon..

3 comments:

Pörrö said...

Aww. Ihania.

Maila said...

Minäki tykkään noista retrojutuista, tulee niin oma nuoruus mieleen. Ja aionkin virkata yhdenlaisen vauvanpeiton tyttärelleni, johon tulee ruskeeta, oranssia, keltaista, vihreetä ja ehkä luonnonvalkoista. Langat on jo hankittuna ja syksyllä aion aloittaa. Nuo on kyllä ihania noi sun tiskirätit.

hanna_h said...

Kiitokset kommenteista.

Maila, mullakin on haaveissa toteuttaa joskus paloista koottu torkkupeitto. Vaikka periaatteessa pidän enemmän neulomisesta, niin tällaisten palojen virkkaaminen on kyllä tosi addiktoivaa :)