Pages

Thursday, November 25, 2010

Bling alert

Seuraava postaus sisältää materiaalia, joka ei sovi jouluallergikoille - jos muillekaan.


Kun testasin viimeisimpään Ullaan Novita Crystalia, jäi ko. langankaltaista tuotetta pyörimään nurkkiini. En kuitenkaan voinut hankkiutua loppukerästä eroon heittämällä se menemään (vaikka aluksi houkutus olikin suuri). Lanka on nimittäin kuin luotu yhtä tarkoitusta varten - joulusukaksi!

Edit: En maksa blingbling-kuvan aiheuttamista henkisistä kivuista korvauksia, mutta lupaan ettei vastaavaa esiinny toiste ;)
Joulusukkana se ei ole vasten ihoa eikä sen tarvitse lämmittää tai kestää kulutusta. Kenties lankaa ostaneet ovat tajunneet tämän jo aiemmin. Nyt puuttuu vaan se takanreuna, mihin tämän voisi ripustaa.. (kotini feng shui kiittää) Sukka on luonnollisesti aloitettu kärjestä ja varteen tein helmineuletta. Ja annan sen joululahjaksi jollekin joka ei ole ollut kiltti, joten olkaapa varuillanne!

Jouluisiin tunnelmiin siivittää myös Designer Knittingin Holiday -issue.

Ensimmäisenä lehdessä pisti silmään tämä kaunis pusero, enkä yllättynyt suunnittelijan nimen huomatessani. Olen alkanut pitää Norah Gaughanin töistä yhä enemmän.

Olen harrastanut myös itselleni epätyypillisempiä käsitöitä: ompelua. Vaikeinta oli kankaan ostaminen, mutta eipä siitä sen enempää. Itse työssä kädetöntä apinaa opasti ompeluguruystäväni, ja lopulta ompelukone lauloi tyytyväisenä eikä ompelijalta päässyt kuin yksi ärräpää.

Kangas löytyi joulukangaspakkojen joukosta. Tämä oli miltei ainoa, jossa ei ollut sydämiä, kultahilettä, tähtiä, enkeleitä, tonttuja, lumihiutaleita tai muita joulua huutavia elementtejä. Mikä tärkeintä, se pimentää huoneen ja oli 100 % puuvillana helppoa ommella. On se jännä materiaali: ompelu helppoa, neulominen jotain ihan muuta.

Seuraavalla kerralla jotain tyypillisempää ja toivottavasti kauniimpaa neulottua, eli villaa ja palmikoita.

3 comments:

^KoKo^ said...

Minkä kokoiset puikos sulla oli bling-bling-sukassa? Olisi yksi projekti tulossa tuosta langasta, ja neule näyttää sopivan tiiviiltä tarkoitukseen. :)

hanna_h said...

^KoKo^, puikot taisi olla 6 mm, mutta mulla on löysä neulekäsiala. Puikot myös tuntuivat ihan liian pieniltä tälle langalle (tai köydelle), mutta isompia ei tähän hätään löytynyt. "Onneksi" lanka on niin paksua, että jos joutuu purkamaan väärän tiheyden takia niin ei varmaan ole ehtinyt neuloa paljoa turhaan. Paljetithan siinä voi kyllä lennellä..

^KoKo^ said...

Lähinnä mietin siltä kannalta, että minkähän kokoiset puikot otan kaupasta mukaan. :D

Mutta kiitos vastauksestasi :)