Pages

Sunday, December 26, 2010

Lahjakasta

Joulu yllätti taas. Vaikka kuvittelin olevani hyvinkin ajoissa lahjaneulomusten kanssa, meinasi kiire silti yllättää. Esimerkiksi kummityttöni lahjan viimeistely jäi aika viimetippaan. Tosin tänä vuonna en neulonut aatonaattoyönä viimeistä lahjaa, kuten vuosi sitten. Omia perinteitäni kunnioitin kuitenkin siinä, etten taaskaan muistanut kuvata kaikkea ennen paketointia. Tähän osasyyllisenä voidaan pitää myös pimeää vuodenaikaa, joka rajoittaa kehnon pokkarikameran kanssa pelleilyä. Jotta voisin kuitenkin todistaa jotain neuloneeni, seuraa pari kuvaa tämän joulun lahjoista.

Ohje: perussukka kärjestä (kärkialoituksen ohje Ullassa)
Lanka: Gjestal Maija (harmaa), Vuorelma Veto (musta)
Puikot: 2,5 mm
Koko: 40
Neuloin sukat koko perheelleni ja parille muullekin. Äitini jalkaa pääsivät lämmittämään kissa & tassu-kuvioiset villasukat.


Ohje: Raitamekko (tjsp. en muista tarkkaa nimikettä), Moda 4/07
Lanka: Alpaca Fein (violetti), teetee Alpakka (harmaa ja valkoinen)
Puikot: 2,5 mm ja 2,75 mm

Kummitytön lahjaa en ole saajansa päällä vielä nähnyt, joten nappasin kuvan henkarin kanssa ja voin vain toivoa, että se sopi saajalleen.

Itselleni pukki toi mm. lankaa

Teeteen elegantia keltaisena 3 vyyhtiä. En ole ennen neulonut ko. lankaa, enkä vielä tiedä mitä näistä tulee. Eiköhän se joskus selviä. Siihen saakka näille riittänee säännöllinen silittely.

Olin vihjaillut pukille myös parista neuleopuksesta, jotka sain kuin sainkin.

VK Stitchionary 5 on pitsineuleopus, joka tulee varmasti tarpeeseen. Neulekirjastoani vaivasi ennen vakava hyvän pitsimallikirjan puute, muttei vaivaa enää. Anna Hrachovecin Knitting Mochimochi taas palvelee monia eri tarkoituksia: söpöihin pehmeisiin asioihin voi käyttää jämälankoja, kannen tohvelit ovat ihan must-have, pehmoeläimillä voi lahjoa vaikkapa lähipiirin lapsellisia tai sitten kirjaa voi vaan selailla jos kaipaa piristystä. Väitän, että kirjasta tulee väkisinkin hyvälle tuulelle. Se on nerokas! Iski minuun kuin metrinen halko.

Nyt jatkan sukkaputkeani. Tällä kertaa puikoilla olevat sukat taidankin pitää ihan ite!

Edit: pakko esitellä vielä majjilta saamani magneetit, jotka koristavat nyt jääkaappiani. (Niiskuneiti neuloo!)

Kiitos majji! :)

4 comments:

Muriska said...

aaaarrrgghh mä oon niin kateellinen tosta moshimoshi kirjasta :D voi yhyy hanna!!! ihanat kissasukat!

hanna_h said...

Muriska :D mä niin tahtoisin neuloa siitä jo jotain, mutta kylmän sään takia käytännölliset neuleet kiilaa nyt söpöyden edelle.

Anonymous said...

Jei, hyvä jos magneetit kelpas!

hanna_h said...

majji, todellakin kelpaa :)