Pages

Monday, May 09, 2011

Julkaisuja
Village valmistui viimein. Lopputulokseen olen melko tyytyväinen. Muutaman asian tekisin ehkä toisin jos nyt saisin uuden mahdollisuuden. Mutta eihän ensimmäisellä kerralla yleensä täydellistä tulekaan - etenkään kun on opiskellut taittamista vain tämän kevään ja aikakauslehtialaa syksystä saakka. Tähän jäi koukkuun, ja on harmi etten voi enää tehdä toista Villagen numeroa, kikkailla Photoshopilla ja pyöritellä kuvia ja tekstejä InDesignissa. Haikeaa.

Lehti sai neulotun suojapussin, joka päätyi myös kanteen (valitettavasti painettuna värit vääristyivät hieman). Konseptissani joka numeron kansi olisi aina "neulottu", väri ja logon tyyli vaihtuisivat numerosta toiseen. Eikä kannessa poseeraa myyvännäköinen malli. Itseasiassa koko kuvan jättäisin nyt pois, jos saisin tehdä työn uudestaan.

Ohjeet-osion avaussivu

Vaikka olin niin lehden päätoimittaja kuin AD:kin, ei tästä olisi mitään tullut ilman ystävien apua. Kiitos Anpalle ja Zeskalle kuvista, Kristelille ja Johannalle ohjeista. Erityiskiitokset Elinalle alias Mielitylle, jota sain haastatella henkilöjuttua varten. Ja tietysti Markalle ja Asarumille, joilta sain lausuntoja asiajuttuuni indievärjäreistä. Mikäli ketään kiinnostaa, voinen julkaista joitakin aukeamia pdf:nä myöhemmin. Up to you.

Uusia ohjeita en ehtinyt juurikaan kirjoittaa muiden juttujen ollessa työn alla. Esimerkiksi tämä huivi esiintyi lehden sivuilla vain kuvana, vaikka alkuperäinen suunnitelma oli saada huivista ohje. En kuitenkaan enää muista, miten reunan kuvion tarkalleen ottaen neuloin, joten ohjetta tuskin on luvassa myöhemminkään. Huivista ei mielestäni tullut niin onnistunut, että jaksaisin tehdä sitä uudestaan ja kirjoittaa samalla muistiinpanoja. Mitä tästä opimme? Kirjoita ohjeet aina samantien, jos neulot uutta työtä suoraan stetsonista!
Ja jos hehkuva väri ei sitä jo kerro, kyseessähän on merino-Wollmeise, väri Kuken.Villagella ei toistaiseksi ole ollut julkkarijuhlia, mutta lauantaina juhlittiin toisen, Ihan Oikean ja oikeille markkinoille tullutta julkaisua Hobboksissa. The Kirja a.k.a. Pitsit puikoille. Kirjaa kuvattiin viime kesänä ja noista päivistä on jäänyt unohtumattomia muistoja varmasti itse kullekin. Hyvä fiilis toivottavasti välittyy kirjan kuvistakin. Olen ollut ihan pähkinöinä tästä projektista sen alusta lähtien ja hyvin iloinen saadessani olla mukana jelppimässä kirjailijattaria. Oikolukiessani ohjeita, sain etuoikeuden myös ns. testineuloa. Neuloin yhden kirjan suosikeistani, Siljan ja sain luvan käyttää sitä julkisesti ystäväni häissä viime syksynä. Pari lisäkuvaa Ravelryssä.
On mulla toinenkin jalka..

Juuri nyt olen jo pitkän tovin miettinyt, mitä fiksua voisin kirjasta ja julkkareista vielä sanoa. Sanonkin vain sen, että yhä lukiessani kiitokset-sivua tapahtuu sama reaktio kuin lauantaina, kun Kristel ja Johanna sivun minulle näyttivät: kyyneleet uhkaavat täyttää silmäni. Mitä nöyrin kiitos, ihanat ystävät. En voinut arvata, että taustahengailullani oli näin iso merkitys.

Olen myös aidosti sitä mieltä, että kyseessä on kirjahyllyni upein teos. Ainakin toistaiseksi. Jatkoa odotellessa luodaan pitsejä puikoille.

3 comments:

enkulin käsityöt said...

Ihana lehti, voiko noita ostaa. Upean huivinkin olet tehnyt. Olet kyllä taituri.

hanna_h said...

Lehteä ei valitettavasti voi ostaa. Voi kun voisinkin myydä niitä eteenpäin :)

mirkka said...

Hei Hanna, tama lehti on hyva idea. Olen unkarilainen taittajana itsekin ajatellut monesti tehda omista ideoista kokoelma. Neulottu pussi on ainutlaatuinen!