Pages

Thursday, May 19, 2011

Hullulla on työläät huvit

Olen yllytyshullu, ainakin neuleiden suhteen. Kun löysin tämän Kalinubman ohjeen Ravelrystä , tiesin että sellainen on ihan pakko saada. Työssä ei monelta kantilta katsottuna ole mitään järkeä. Huivi on järjettömän iso, onteloneuletta, ei noudata mitään ulkoamuistettavaa mallineuleen logiikkaa, sisältää about 14 sivua kaavioita ja kestää pienen iäisyyden neuloa. Tästä kaikesta huolimatta se on yksinkertaisesti koukuttavaa ja hauskaa neulottavaa. Monta kertaa olen jo kironnut huomattuani neuloneeni pitkän kerroksen alussa väärin, ja onteloneuleen purkaminen on hidasta (kuten onteloneuleen neulominenkin).

Työ on noin puolivälissä. Lankani (Dropsin Baby Alpaca Silk) taitaa loppua tosin kesken, eikä lankakaupassa enää ollut samaa värierää. D'oh. (Jos jollakulla siis harhailee yksinäinen luonnonvalkea kerä ko. lankaa eränro:lla 001, voi sille antaa uuden elämän kissansilmissä.)

Kun olen neulonut huivia eri paikoissa, on projektini saanut osakseen välillä kummastuneita katseita ja silmienpyörittelyä. Sovellan työhön kuitenkin filosofiaa, joka sopii niin moneen muuhunkin asiaan elämässä: ei se määränpää vaan se matka.

(Kiitos Skroik!)

8 comments:

Haka said...

Kerrassaan upea, vau!

verano said...

Upea!

Toivottavasti jaksat jatkaa matkan loppuun :)

Meeri said...

tää on niin hiano!! Odottelen että saat valmiiksi ni sit minäki ;)

hanna_h said...

Haka, kiitos!

verano: varmasti jaksan, itsepäisyydestä on toisinaan etua. En ole jättänyt kesken kuin töitä, jotka ovat uhanneet epäonnistua tai ovat äärimmäisen tylsiä. Tämä ei täytä kumpaakaan kriteeriä.

Meeri: paineita! :D

Minna said...

Ihan mahtava! kuka tuollaiselle kehtaa silmiä pyöritellä - hienoa saadakseen on nähtävä vaivaa. Se on vaan niin helppo unohtaa nykyään, kun kaupat pursuavat halpiskamaa joka lähtöön. Ei sieltä tosin silkkialpakkaa mahda löytää...

Jokke said...

Jännittävää, toivottavasti lankaa löytyy.

minnap said...

Moikka! Teen Serpentes sukkia ja en saa oikein natsaamaan sitä kuviota, kuvio on kyllä ihan yksinkertainen, mutta...

hanna_h said...

Kiitos Minna ja Jokke!

minnap: millainen ongelma sinulla on sukkien kanssa? Pistätkö mulle vaikka s-postiosoitteesi niin ongelman ruotiminen käy sujuvammin? :)