Pages

Monday, December 31, 2012

Keskitalvi synkkä

Ilmat eivät ole olleet suosiollisia neulekuville. Kun iltapäivällä pääsee töistä, on jo aivan liian pimeää yrittää kuvata yhtään mitään. Vapaapäivinä päivä ei välttämättä valkene ollenkaan, vaikka kuvausaikaa olisikin. Syyttää voi myös laiskaa kuvaajaa, joka ei viitsisi viritellä sisätiloihin kuvausstudiota.

Vaikka kuvia ei vielä paljon olekaan, olen neulonut vaikka mitä. Itselleni neuloin heti kirjajulkkareiden jälkeen Skatta-pipon ja Walpole-takin. Kummastakin tuli oitis suosikkineuleitani.

Joululahjaksi neuloin Cousteau-pipon, perussukat koossa kanootti, pienen Simplicitas-huivin, parit Ma Chérie -lapaset ja jälleen kerran yhdet Feet Eaterit.
Ohje: Anna Hrachovecin Feet Eaters kirjasta Knitting Mochimochi
Lanka: Novita 7 Veljestä (keltaista), Schoeller + Stahl Limbo (punaruskeaa), Drops Alpaca (valkoista) ja Rico Superba Klassik 6-fädig (mustaa)
Puikot: 3 ja 3.5 mm
Koko: pienin

Tämän joulun tossut menivät kummitytölleni. Kirjan ohjeessa pienimpään kokoon kuuluisi vain yksi hammas per tossu, mutta minusta kaksihampaiset varvasmutustajat näyttävät kuitenkin hauskemmilta.

Teinpä joululahjaksi myös yhden pipon sen erään pipokirjan ohjeella. Äitini toivoi pipoa, "johon mahtuisi hiuksetkin sisään". Suvin suunnittelema Kauno vaikutti sopivalta mallilta tähän tarkoitukseen. Ihan yhtä kauniisti laskeutuvaa tästä villaisesta versiosta ei tullut kuin kirjan alpakkaisesta myssystä. Äiti oli kuitenkin lahjaansa varsin tyytyväinen, ja sehän on pääasia. Pipon ohella..
Ohje: Suvi Heikkilän Kauno kirjasta Pipo on pääasia
Lanka: Marks & Kattens Top Wool (harmaata)
Puikot: 3 mm
 
Jospa ensi vuonna tarjoilisin enemmän kuvamateriaalia valmistuneista töistä.

3 comments:

Johanna said...

Moi Hanna, yritin etsiä sähköpostiasi mutta kysyn nyt näin kommenttipalstan kautta.

Ihastuin netissä löytämääni Kiira-säärystimien ohjeeseen. Mun pohje on paksumpi kuin mitä mallissa ja tein joustoneuleen 48 silmukalla. Siitä levensin vielä 4 silmukalla ennen palmikkokuvion alkua. Nyt olen sitten hukassa, että miten mun pitäisi muuttaa palmikkokuviota li kuvioita A ja B, koska ne eivät onnistu 60 silmukalla, vaan ne on laskettu alkuperäiselle 52 silmukalle. Osaisitko jeesiä?

Johanna

hanna_h said...

Moi Johanna!

60 s:lla voit esimerkiksi neuloa kaavion B neljä kertaa kolmen sijaan. Se lienee yksinkertaisin ratkaisu :)

Anonymous said...

Mitkä hurmarit ovat nuo jalansyöjät! :) Minuakin nakertaa valon puute ja se, ettei sitä voi olla ainakaan siihen aikaan, kun se sopisi! Vaan onneksi päivä jo pitenee vähitellen. :)