Pages

Tuesday, February 26, 2013

Monta kärpästä yhdellä iskulla

Aurinko! Viikonlopun kirkas sää sai minut suuntaamaan pihalle ja usuttamaan kuvausassistentin pokkarin kanssa ottamaan todistusaineistoa vuodenvaihteessa valmistuneista töistä. Niitä riittääkin, sillä esittelemättä jääneitä töitä on näissä kuvissa peräti viisi: pipo, takki, säärystimet, sormikkaat ja kämmekkäät.


Skattan neuloin pian pipokirjan julkaisun jälkeen. Koska originaaliversio piposta hurmasi minut täysin, halusin omani juuri samasta oranssista Felted Tweedistä kuin kirjassakin.

Ohje: Niina Hakkaraisen Skatta kirjasta Pipo on pääasia
Lanka: Rowan Felted Tweed DK
Puikot: 3,25 ja 2,5 mm 

Toinen tweedtyöni on Walpole. Hankin syksyllä Villavyyhdistä Geilskin Tweediä, jolle kauppiaan avustuksella ohjeeksi valikoitui tämä Hannah Fettigin rento villatakki. Tästä tuli oitis neulesuosikkini, jota olen pitänyt jo todella paljon. Yksi tweed-langan hyviä puolia on, että tuosta rosoisesta neulepinnasta ei juuri erotu käytön jäljet tai mahdollinen nukkaantuminen.

Ohje: Hannah Fettigin Walpole
Lanka: Geilsk Tweed, punainen
Puikot: 2,5 mm

Sormikkaat ovat niin käytetyt ja osin jo kuluneetkin, etteivät ne ansaitse enää lähempää tarkastelua. Malli oli taas stetsonista ja lanka Gjestalin Maijaa, joka on varsin toimiva lanka sormikkaissa.
Säärystimet tein joululahjalangasta, joka ei oikein halunnut muuksikaan muotoutua. Sain 3 vyyhtiä Dropsin paksua kampanjalankaa, jolle oli tumman värin ja langassa olevien valkeiden haivenien puolesta turha miettiä mitään monimutkaisia mallineuleita. Siksi säärystimet ovat pelkkää simppeliä joustinta. Kämmekkäät ovat myös yksinkertaista aina oikein -neuletta. Tein kaksi suorakulmion muotoista kappaletta, jotka ompelin kiinni jättäen reunoihin peukalon mentävät aukot. Sormikkaiden päällä ne tuovat lisälämpöä ranteille.
Ohje: Säärystimet 1 o, 1 n -joustinta, kämmekkäät aina oikein -neuletta
Lanka: Drops  Loves You #2, mustaa, säärystimiin 2 vyyhtiä, kämmekkäisiin 1 vyyhti
Puikot: 4,5 mm

Lanka on kuulemma ostettu synnyinpaikkakuntani uudehkosta lankakaupasta. Niillä seuduilla asuessani en osannut edes unelmoida paikallisesta lankakaupasta. Mahtavaa, että tässä suhteessa ajat ovat muuttuneet! 

No comments: