Pages

Monday, March 11, 2013

Kahvia ja Ullaa

Otsikko kertoo, minkä parissa on viime aikoina kulunut tovi jos toinenkin. Uusin Ulla julkaistiin eilen illalla ja sitä työstettäessä on juotu kahvia ainakin.. noh, useita kuppeja. Jos et ole vielä tutustunut uuteen numeroon, kiiruhda toki lukemaan. Mainioista malleista oma suosikkini tällä hetkellä lienee Taina Anttilan Loitsu-säärystimet. Ullan oman mythbusterin Iidan artikkeli neulomisen ja virkkaamisen eroista ja niiden puolitieteellisestä selvittämisestä on myös mielenkiintoinen.

Jotta tämä postaus ei menisi täysin uuden Ullan mainostamiseksi, esittelen myös vanhempaa Ullan tuotantoa. Neuloin itselleni Verso-sukat muutaman vuoden takaisesta Ullasta. Vaikka alkuperäiset sukat olivat keväisen vihreät, tuli tylsästä harmaastakin mielestäni ihan kivat sukkaset.
Ohje: TiiQ:n Verso, Ulla 3/09
Lanka: Gjestal Maija, 2 kerää harmaata
Puikot: 2,5 mm

Jostain syystä puikoilla on tälläkin hetkellä harmaat sukat, mutta niiden ohessa on neulottava jotain värikkäämpääkin. Ensi kerralla lisää niistä, tai jostain muusta.

3 comments:

Aino P. said...

Moi!

Kävin ensimmäistä kertaa lukemassa blogiasi, kauniita töitä!

T. Pauliina

hanna_h said...

Kiitos Pauliina! Tervetuloa toistekin :)

Katja Vilhunen said...

Hei, sinä neuleblogauksen harrastaja tai neuleblogausta harrastanut!

Haen neuleblogien/käsityöblogien pitäjiä sekä entisiä pitäjiä vastaamaan kyselyyn neule/käsityöblogien pitämisestä. Tein vastaavanlaisen kyselyn pro gradu –tutkielmaani varten vuonna 2008. Kyselyyn tuli vastauksia runsaasti ja lopullisen muotonsa tulokset saivat viime syksynä hyväksytyn lisensiaatintyön muodossa. Tämän jatkokyselyn tarkoituksena on saada aineisto väitöskirjaa varten. Toivottavasti sinulla on aikaa vastata kyselyyn.

Kysely on tarkoitettu henkilöille, jotka pitävät tai ovat pitäneet neule/käsityöblogia. Kyselyllä selvitetään blogien ja blogaamisen merkitystä käsitöiden tekemiseen sekä neuleblogien verkostoitumista ja yhteisöllisyyttä.

Kyselyyn vastaaminen vie noin 15-20 minuuttia ja vastanneiden kesken arvotaan kolme neuleaiheista pakettia. Kyselyyn voi vastata toukokuun loppuun asti. Olisitko ystävällinen ja kävisit tekemässä kyselyn oheisesta linkistä: https://elomake.uef.fi/lomakkeet/6504/lomake.html Jos linkki ei aukea klikkaamalla, kopioi se nettiselaimesi osoitekenttään ja paina Enteriä.

Jos sinulla on kysyttävää tutkimuksen suhteen voit lähettää minulle sähköpostia osoitteeseen kvilhune@student.uef.fi


Ystävällisin terveisin, Katja Vilhunen.