Pages

Sunday, June 29, 2014

Hovineidot hukkateillä

No huhhuh. Mihin tämä aika oikein hujahtaa, kun edellisestä postauksesta on jo noin kauan? Olen ja neulon yhä, blogausaktiivisuus on kuitenkin jäänyt muiden asioiden varjoon. Valmistuneita neuleitakin on runsaasti, joista tässä pari.

Pian vuoden ensimmäisen Ullan ilmestymisen jälkeen aloin neuloa itselleni numeron kansikuvasukkia, TiiQ:n Hovineitoja. Siitä oli pieni ikuisuus, kun olin viimeksi ehtinyt tai edes kyennyt neulomaan itselleni sukkia (kiitos käsikipujen). Sport-vahvuisesta sukkalangasta neitoseni valmistuivat kuitenkin melko nopeasti. Samalla ravitsin jotakin sisäistä, mystistä tarvettani neuloa räikeää pinkkiä.
Ohje: Hovineito (Ulla 01/14)
Lanka: Louhittaren Luolan Väinämöinen sport, värissä Ärjy
Puikot: 2,5 mm

Malli oli oikein mukava neuloa ja olin lopputulokseen varsin tyytyväinen. Niin tyytyväinen, että päätin ottaa sukat mukaan toukokuiselle Barcelonan reissulle – hotellissa olisi kuitenkin viileä ilmastointi. Ja niinhän siellä olikin. Sukat olivat jalassani öisin, vaikka potkinkin ne yön aikana pois. Viimeisenä aamuna pakkaustohinassa en tajunnut, että sukkaparat ovat yhä peiton alla. Tajusin tämän vasta aamuyöllä palatessani kotiin.

Seuraavana päivänä kirjoitin epätoivoisen sähköpostin hotelliin ja kysyin olivatko se mahdollisesti löytäneet sukkiani ja olisiko mitenkään mahdollista saada niitä postitse takaisin. Ystävällinen henkilökunta lupasi laittaa sukat postiin ja toivoa lähetyksen saapuvan perille.

Odotin viikon, toisen, kolmannen. Aloin jo menettää toivoani ja ajattelin, etten enää nää ihania sukkiani. Ehkä ne lämmittivät nyt jonkun viluisen postipaten varpaita.

Kuukauden jälkeen postiluukusta oli kuitenkin tipahtanut ruttuinen, pehmeä ja muovitettu kirjekuori. Melkein tippa linssissä revin kuoren auki ja pitelin jälleen käsissäni ärjyjä hovineitojani!
Hassua, miten onnelliseksi ihminen voikaan villasukista tulla.

Pride-viikon kunniaksi on korkea aika esitellä myös olympialaisten aikaan neulomani Ravelympics-työ, Sateenkaarimaatuskat. Niistä tuli ehkä hiukan.. pelottavat ulkonäöltään. Mutta ajatus lienee tärkein.
Ohje: Maatuskat
Lanka: Kauhavan Kangas-Aitan Inka (valkoinen pohjaväri), satunnaisia varaston jämiä mahdollisimman lähellä sateenkaaren värejä.

(tämän postauksen kuvat ovat muuten taattua kännykuvalaatua..)
Lopuksi muistutan vielä uusimmasta Ullasta ja kannustan osallistumaan syys-Ullan tekemiseen. Aineiston deadline on 5. lokakuuta.

Ensi kerralla taas jotain muuta. Neulomisiin!

5 comments:

Lammas said...

Onneksi kauniit sukat päätyivät lopulta kotiin!

Morgaise said...

Heh, olympialaiset saivat jonkun muunkin neulomaan maatuskalapasia :)
Ihanaa, että Ärjyt palasivat kotiin, todella hyvää palvelua hotellilta <3

hanna_h said...

Lammas: juu, onneksi :)

Morgaise: vähän siellä hotellissa kyllä taidettiin ihmetellä että miten villasukat oli jollekin niin rakkaat :D Mutta täydet pisteet palvelusta!

Hepsi said...

Kauniit sukat, hyvä että sait ne takaisin. Minulta jäi kerran samalla tavalla sukat Hesan yhteen hotelliin. Soitin sinne, ja pitivät ne tallessa, kunnes seuraavalla reissulla ne hain.

hanna_h said...

Hepsi: hieno homma että sinäkin sait sukkasi :)