Pages

Monday, July 07, 2014

Kun kesäilta viilenee

Vuonna 2010 tein itselleni kesähihattimen, josta pidän kovasti. Se on kuitenkin aika muhkea, joten päätin kokeilla samanlaisen neulomista ohuemmasta langasta. Samalla uhmasin neulonnan sääntöjä ja viis veisasin mallitilkun neulomisesta. Loin mielestäni sopivan määrän silmukoita, neuloin muutaman kerroksen, mallailin hihan alkua käsivarteeni ja jatkoin neulomista toivoen parasta. Lopputuloksesta tuli mielestäni yllättävän kiva.
 Ohje: Retro Redux Shrug (kirjasta Lace Style)
Lanka: Louhittaren Luolan Väinämöinen värissä purppura
Puikot: 2,5, 3, 3,25 ja 3,5 mm
Menekki: vajaa vyyhti

Olen näköjään blogannut kolme kertaa peräkkäin neuleesta, jossa on käytetty Louhittaren Luolan lankaa. Eikä tässä suinkaan ole kaikki, mitä olen Tuulian värjäämistä langoista viime aikoina neulonut. Olen vain niin koukussa Louhittaren hehkuviin väreihin (joita tosin on vaikea vangita kuviin).
Tämä työ valmistui hyvään aikaan, sillä vaikka luvassa on hellepäiviä, voivat illat olla kaltaiselleni vilukissalle viileitä. Kaupan maitohyllyllä on myös aika hyytävää. Verkkoneuleinen hihatin ei ole villaisuudestaan huolimatta liian kuuma.
Kuvaajaksi nakitin zeskan, jonka kanssa kuvasimme samalla yhtä seuraavaan Ullaan tulevaa neuletta ja vähän muutakin. Niistä lisää myöhemmin.

1 comment:

enkulin käsityöt said...

Tosi kaunis ja ihana tuo väri.