Pages

Friday, July 11, 2014

Väärä valinta

Toisinaan sitä valitsee väärin ja tajuaa asian vasta paljon myöhemmin.
Niin kävi tämän neuletyön suhteen, kun lanka ja malli eivät olleetkaan luotuja toisilleen. (Olisi sen voinut kyllä päätellä etukäteen..) Onneksi neulonnassa vääristä valinnoista harvemmin koituu mitään kovin dramaattisia seurauksia. Olenpa jatkossa valppaampi lankavalintojeni suhteen.
Takin ongelma käy hyvin ilmi kuvasta: rouheasta villasta neulottu takki rypistyy helposti. Siksipä tätä pitäisi aina höyrytellä ennen käyttöä, jos häiriintyy ruttuisuudesta. Lisäksi neuleen alla kannattaisi pitää aina jotakin vaaleaa, jotta selän pitsikuvio näkyisi paremmin. Omassa vaatekaapissani vaaleat vaatteet ovat kuitenkin vähemmistössä.

Lanka: Holst Garn Supersoft 100 % Uld, 200 g sinistä (072)
Puikot: voi kun muistaisin

Parempi lankavaihtoehto olisi varmaankin ollut saman valmistajan Coast, jossa on vajaa puolet puuvillaa ja joka siksi ehkä laskeutuisi kauniimmin kuin täysvilla. Langan ostaminen ei muutenkaan mennyt ihan nappiin, sillä ostin vahingossa 2 kerää väärää väriä. Holst Garnin värivalikoima on upea, ja tummansininen 072 ja violettiin taittava 058 olivat yllättävän samannäköisiä. Osasyynä mokaani saattoi olla myös se, että olin ostohetkellä ensimmäistä kertaa TitiTyyssä ja mesmeroiduin kaikista liikkeen herkuista. Dahliaan riitti onneksi vain 4 kerää.

 Ruttuista on.

Mutta kun ilta on näin kaunis, ei rututkaan harmita.

2 comments:

Liilapöllö said...

Upea neule. Todella kaunis kuvio selässä :)

hanna_h said...

Kiitos Liilapöllö :)