Pages

Wednesday, July 23, 2014

Good Night Moonlight

Edellisen postauksen takista jääneille parille "väärän" väriselle kerälle piti keksiä käyttötarkoitus. Niinpä neuloin kahden vuoden takaisesta Knittystä Good Day Sunshine -huivin, johon 100 grammaa Holst Garnin villaa riitti mainiosti. Nimen perusteella en tätä ohjetta valinnut, sillä tuskastun jo lyhyestä oleskelusta auringossa. Sen voi päätellä myös tuosta toimistorusketuksestani.
Lanka: Holst Garn Supersoft 100 % Uld, n. 85 g värissä purple haze (058)
Puikot: 3,25 mm
Olen neulonut aika vähän kaarevia huiveja. Pingottaessani työtä muistin kyllä syyn. Huivi ei styroksin päälle neulattuna näyttänyt mielestäni siltä miltä ohjeen kuvien perusteella pitäisi. Mutta ihan kaunis huivi siitä tuli silti.
Huivin käyttäminen onkin sitten ihan toinen juttu. En ole mikään pitsi-ihminen käytännön arjessa. Monella muulla neulojalla tuntuu olevan samanlainen dilemma kuin minulla; pitsihuiveja on hauskaa neuloa, mutta vaikea pitää päällä. Juhlissa ne menettelevät, mutta arkiseen tennarilookkiini tällainen pitsihuivi ei oikein istu.
Kuvista kiitos kuuluu jälleen ihanalle zeskalle. Kohta olemme kamerasessioinemme jo tuttu näky kantakaupungin kaduilla. Onneksi hyviä kuvauslokaatioita riittää. Kököt rajaukset ja kuvankäsittelyt ovat omaa käsialaani.
Ensi kerralla luvassa on todennäköisesti jotain pitsitöntä.

4 comments:

enkulin käsityöt said...

Mielettoömän ihana.

hanna_h said...

Kiitos enkuli!

Neulisti said...

Hirmuisen nätti huivi. Pitsihuivien käyttö vaatii kyllä hiukan totuttelua, mutta siihenkin oppii. :)

hanna_h said...

Neulisti: kiitos! Mulla on ollut pitsihuiveja arkikäytössä lähinnä viileinä vuodenaikoina kaulahuivin virkaa toimittamassa, mutta nyt viime talvina nekin on korvautuneet toisenlaisilla huiveilla. Olet varmaan oikeassa, pitäisi kai vaan totutella :)