Pages

Sunday, August 31, 2014

Juna, Rinsessa ja Säihkyturpa

Elokuu ehti melkein livahtaa ilman ainuttakaan postausta! Tartun sitä kuitenkin hännästä ja postaan vielä kuluneen kuukauden neulesadosta, joka on ollut varsin sukkaisa.

Ensimmäiset valmistuneet sukat tein ystäväni vauvalle. Ohjeeksi valitsin vauvansukkaklassikon eli junasukat.
Ohje: Vauvan sukka (a.k.a. Junasukat)
 Lanka: teetee Alpakka, väri tumma violetti
Puikot: 2,5 mm

Toisia sukkia neuloin ollessani hellettä paossa mökillä Turun saaristossa. Ja mikä ihana pakopaikka se olikaan. Mökillä tuulee aina, ja normaalisti siellä saa pukea päälleen jotakuinkin kaikki vaatteet mitä sattuu löytämään. Nyt tuuli teki tukalan lämpimästä ilmasta siedettävän, eikä palelemisesta ollut tietoakaan. Onneksi tuo alkukuun hellehelvetti on vaihtunut jo syksyisempään säähän.

Mökkineuleeni oli sukat pinkistä Handusta. Ja koska ällösöpö väri ei ollut tarpeeksi imelää, valitsin mallineuleeksi Rinsessa-asusteista tutun valepalmikon. Mistähän mielen syövereistä tämäkin neuleajatus sai alkunsa? Puolustukseksi kerrotakoon, että kelpuutan päälleni pinkkiä ainoastaan sukkien muodossa.
Lanka: Handun perussukkalanka
Puikot: 2,5 mm

Kolmansista sukista saan kiittää zeskaa, joka lahjoitti minulle vyyhdin hämmentävintä sukkalankaa, johon olen neuleurallani törmännyt. Tuo lanka (jonka värin nimi on "Nothing Says Screw You Like a Rainbow") raidoittuu sateenkaaren ja poutapilvien värein! Oikeat Säihkyturpa-sukat siis. Sukat pääsivät mukaan Ullan 10-vuotispiknikille, jossa langan lahjoittaja ikuisti ne kameralle.

Lanka: White Birch Fiber Arts, Self-striping 80/20 sock
Puikot: 2 mm

Tein sukkiin ensimmäistä kertaa jälkikäteen neulotun kantapään, jotta raidat eivät katkeaisi. Se osoittautui helpoksi ja aika hyvin jalkaan sopivaksi kantapääkikaksi.

Eikä tässä vielä kaikki, mutta jätetään jotain ensi kertaan.

1 comment:

Kaisa said...

Upean väristä tuo sateenkaarilanka!