Pages

Sunday, June 19, 2011

Ulla 2/11

On taas se aika vuodesta, kun postataan pelkkää Ulla-asiaa. Kesän Ulla on juuri nähnyt päivänvalon. Oma panokseni oli tällä kertaa oikoluvun lisäksi lankatestausta, artikkelin kirjoittamista sekä parin ohjeen rustaamista. Neulojaesittelysarjassa on tällä kertaa vuorossa Adelheid, joka suunnitteli myös huikean hienon kansikuvaneuleen. Tahdon sellaisen ehdottomasti itsellenikin! Ja vaikka ikä on vain numeroita, on ilahduttavaa että Ullan tekemiseen osallistuu nuorta verta, kuten Sara Palojärvi Kromosomi-sukillaan. Heli Suhosen Tilkkusukat on myös yksi suosikeistani.

Omat ohjeeni ovat tällä kertaa alunperin Villageen tehtyjä. Kuten Villagen kohdalla, nytkin ärsyttää että pärstäni vilkkuu lehden sivuilla kahteen kertaan. Ja vieläpä samantyylisillä ohjeilla. Mutta kun itselleen tekee, on ehkä ymmärrettävää ettei ohjeet ole täysin eri maailmoista. Kuvista kiitos zeskalle.Lisäsin ohjeista englanninkieliset versiot Ravelryyn .pdf:nä, koska aiemmin keväällä minulla oli vielä mahdollisuus taittaa ne InDesignilla. Vakaa aikomukseni onkin säästää omaa maccia ja CS5:ta varten (tai mikä versio siitä siinä vaiheessa onkaan, kun minulla on tarvittavat eurot kerättynä, CS15?)

Kiitos kaikille Ullan tekijöille ja lukijoille!

2 comments:

Piia said...

Kivoja myssyjä. :)
Mie oon käyttänyt taittamiseen sellaista kuin Scribus (www.scribus.net), se on ilmaiseksi varsin pätevä ohjelma. Kannattaa kokeilla.

hanna_h said...

Piia, kiitos kommentista! Minäkin olen kokeillut Scribusta, mutta lataamani versio ainakin oli kovasti altis kaatumaan kesken kaiken :]