Pages

Sunday, December 08, 2013

Oras piristää pimeydessä

"Miten ois sellanen kietaisutyyppinen keeppi, jostain oranssista Wollmeisesta?" Tuo kysymys johti minut viettämään kauniin loppukesän päivän Suomenlinnassa neulekuvauksen merkeissä. Ja tietysti myös hyvässä seurassa.

Suostuin oitis Kristelin suunnitelman malliksi, vaikka selvää visiota valmiista neuleesta minulla ei ollutkaan. Luotan kuitenkin Kristelin visioihin, jotka eivät pettäneet tälläkään kertaa. Tuoreessa Kristelin ja Johannan Puserot puikoille -kirjassa julkaistusta Oras-keepistä tuli oitis uusi suosikkineulevaatteeni (niin ikään Kristelin suunnitteleman Kaisan rinnalla). Oheinen kuva ilmentää hyvin, miten tyytyväinen siihen olen.
Rakastan Wollmeisen värien hehkua ja tämäkin oranssi (Campari Piccolo nimeltään) on valloittava. Omille puikoilleni lanka ei kuitenkaan enää pääse sen puuvillaisen tunnun ja joustamattomuuden vuoksi, koska rakastan ranteitani enemmän kuin värejä. Siksi onkin vielä mahtavampaa, että minun ei tarvinnut kuin pukea valmis neule päälleni. Johanna "Neulekone" Koski hoiti neulomisen.
Ohje: Oras (kirjasta Puserot puikoille)
Lanka: Wollmeise 100 % Merino Superwash (värissä Campari Piccolo)
Toteutus: Johanna Koski
 
Kuvausten aikaan tämä päällä tuli hieman kuuma, mutta eipä tule enää. Kun kirja viimein viime keskiviikkona julkaistiin, sain originaalin keepin itseäni lämmittämään. Ja toki myös kirjan, johon tosin tutustuin jo editointivaiheessa melko kirjaimellisesti. Kansien sisään on mahdutettu 14 erilaista ja eri tasoisille neulojille sopivaa neulevaatetta moneen kokoon sarjoitettuna. Tutustukaahan!


3 comments:

enkulin käsityöt said...

Ihanaa oranssia ja todella kaunis neule. ONNEA kirjasta.
Mukavaa viikonloppua sinulle.

hanna_h said...

Kiitos, vaikka ei minua varmaan ole syytä onnitella kirjasta. Olin siinä projektissa vain avustajan roolissa :)

MiunMaun said...

Enpä ihmettele, että ihastuit tähän vaateeseen. Aivan upea, ja herkullisen värinen.
Nytpä lähden seikkailemaan blogiisi, kun juuri tänne löysin.